Pomaly sa nám blíži cyklistická sezóna a posledné roky stále viac ľudí vyhľadáva ako aktívne tráviť voľný čas vonku. Vyjsť si s rodinou, či priateľmi do mesta na elektrobicykli je skvelá voľba ako si zašportovať a spojiť príjemné s užitočným. Radi by sme vám prezradili viac o tomto mestskom bicykli, ktorý je ako stvorený na takéto trate.

Čím je elektrobicykel iný ako klasické? Líši sa tým, že má zabudovaný malý motor, ktorý sa dá nabíjať batériou. Vďaka motoru a piatim stupňom jednoduchého používateľského rozhrania S-BIKES IQ, ktoré sa dajú nastaviť na displeji je jazda oveľa jednoduchšia a pohodlnejšia. Tým pádom vaše premiestňovanie naberá efektívnejšie rozmery. Motor vám môže dopomôcť až do rýchlosti 25 km/h.

Konštrukčne S-BIKES F50e sa vyznačuje ľahkým hliníkovým rámom. Celý elektrický bicykel s batériou a všetkým príslušenstvom tak váži menej ako 22 kg. Zásluhou výkonnej batérie uznávaného výrobcu Samsung vám pomôže pri vašej ceste až 65 km ďaleko v ECO režime iba s jedným nabíjaním. Záleží aj od hmotnosti jazdca a počasia, počas ktorého bicykel používate. Ak sa chystáte na dlhšiu trasu jednoducho vám poslúži aj zakúpenie náhradnej batérie, ktorú odložíte do batohu. Dodatočný úložný priestor vám poskytne aj nosič nad zadné koleso.

Nabíjanie je jednoduché. Prebieha prostredníctvom obyčajnej domovej elektrickej zásuvky. Nabíjanie prebieha do 5 hodín, v závislosti od vyprázdnenia baterky. Ak bývate v byte a bicykel si odkladáte niekde v pivničných priestoroch, tak baterku možno jednoducho vytiahnuť a nabiť v pohodlí domova. Súčasťou batérie je USB port, ktorým je možné nabiť telefón.

Displej S-BIKES umožňuje kontrolovať stav nabitia batérie, aktuálnu rýchlosť, prejdenú vzdialenosť ako aj úroveň akou vám motor pomáha. Pomocou tlačidla „M“ sa motor aktivuje aj deaktivuje. Tlačídlá „+“ a „-„ slúžia na regulovanie rýchlosti a stupňa pomoci motora.

7-stupňová prehadzovačka značky Shimano zabezpečuje ľahké a veľmi praktické preraďovanie medzi jednotlivými rýchlosťami. Výkon motora od známeho výrobcu Bafang dosahuje 250 W. Športový režim vám umožňuje maximálny výkon a výnimočné zrýchlenia. Na druhej strane je EKO program určený maximálnemu dosahu s jedným nabíjaním.

Táto elektro skladačka je dodávaná v dvoch atraktívnych farbách. Popri stálici S-BIKES grafitovej farbe v lesklej technike zafarbenia je k dispozícii aj v perlovej bielej farbe. Predstavuje dizajnový vzhľad pre ľudí, ktorí hľadajú bicykle aj ako štýlový prvok. Novinkou sú držadlá na sedadlo, ktoré sú navrhnuté špeciálne pre skladací elektrický bicykel F50e. Oporný stojan presunutý na zadnú časť bicykla umožňuje jednoduchšie skladanie a výškovo nastaviteľné kormidlo taktiež jednoduchšie určenie výšky. Predný reflektor, zadné svetlo a osvetlenie cestovného počítača je teraz jednotné a zapína sa jedným dotykom spínača.


https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.