Farba: žltá
Evidenčné číslo: 8114
Dĺžka (km): 9,1 km
Prevýšenie: 326/310 m (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: REKREA (ľahké) - MTB TRASY
Povrch: spevnená cesta, lesná cesta

Charakteristika: Žltá cykloturistická trasa, ktorá prechádza z jednej strany Považského Inovca na druhú. Prepája Nitriansku Blatnicu s Hubinou.

Popis: Trasa začína v obci Nitrianska Blatnica. Z centra obce pokračuje miernym stúpaním po asfaltovej ceste do lokality pri vinohradoch, kde asfaltová cesta končí. Cestou sa kocháme výhľadmi na miestne vinohrady a lúky.

Trasa sa stáča doprava na lesnú štrkovú cestu a v súbehu s 044 – Okolo Považského Inovca pokračuje z k rázcestiu k Rotunde Jurko. Červená značka odbáča vpravo, no my sa vydáme vľavo na nespevnenú cestu. Pokračujeme strmším stúpaním po lesnej ceste až na Trhovičnú lúku na hrebeň Považského Inovca. Tu križuje červenú 043 – Hrebeňom Považského Inovca. Žltá značka pokračuje klesaním až do obce Hubina k rekreačnému stredisku Výtoky. Tam končí na križovatke s modrou 2208 – Moravany nad Váhom – Výtoky – Nová Lehota.




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.