Cez leto sa nám podarilo dotiahnuť dohodu s Košickým samosprávnym krajom a začali sme pracovať na príprave spustenia cykloportálu aj na území tohto kraja. Nakoľko Slovenský cykloklub na území kraja priamo spravuje minimum trás, na začiatok bolo treba spraviť poriadok v databáze. Keďže v kraji je správcov viacero, niektorí z nich už zanikli a preto bolo náročné aj overenie niektorých údajov a faktov k jednotlivým trasám.

Nakoniec sme sa dopracovali k číslu 87 a toľko trás bude aj na Košickom cykloportáli. Ako to už u nás býva zvykom, začali sme mapovaním jednotlivých trás. Mapovanie prebieha nasledujúco, každú cykloturistickú trasu si celú prejdeme a zaznamenáme GPS zariadením, takisto monitorujeme ďalšie aspekty na trase a iné prvky. Samozrejmosťou je aj fotodokumentáciu. Takto sme v priebehu septembra a októbra zmapovali cez 800 km dát, nie všetko sa však použilo na zapracovanie na portál. Zvyšné dáta sme mali v našom archíve, resp. nám ich dodali naše kluby a partnerské organizácie.

 Po prácach v teréne sa začalo so spracovaním dát a príprave podkladov ku každej jednotlivej trase. To obnáša čistenie GPS dát, triedenie fotografií, písanie textov, charakteristiky a príprave dát k zaveseniu na samotný portál. Momentálne finišujeme s prípravami posledných dát a programovaním celého KE portálu. Celý portál by mal byť spustený do konca novembra, nájdete na ňom 87 cykloturistických trás s dĺžkou cez 1600 km či stovky fotografií.


https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.