Farba: modrá
Evidenčné číslo: 2436
Dĺžka (km): 17,2 km
Prevýšenie: 157/315 m (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: REKREA (ľahké) - MTB TRASY
Povrch: asfalt, spevnená cesta, poľná cesta, lesná cesta


Charakteristika:
Cykloturistická trasa, ktorá spája Pribylinu a Podtureň.

Popis: Cykloturistická trasa začína na okraji obce Pribylina na križovatke s náučnou trasou N2401 – Vlkolínec – Pribylina. Obchádza Múzeum liptovskej dediny v Pribyline, ktoré určite stojí za návštevu. Krátkou za obcou odbáča a po dobrej ceste do Tatranského národného parku, Stretáva sa 007 – Podtatranskou cyklomagistrálou, 

Trasa prechádza ústim Úzkej doliny a pokračuje spevnenou cestou k lokalite nad Slabejkou. Tu sa odpája cyklomagistrála, naša trasa pokračuje rovno. Prechádza peknou spevnenou cestou popri pomedzi lesný porast, následne pomedzi polia, až prichádza do obce Jamník. Prechádza obcou v smere na Podtureň, podchodom prejde popod diaľnicu D1 a prichádza do obce Podtureň, kde cykloturistická trasa končí.




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.