Farba: modrá
Evidenčné číslo: 2574
Dĺžka (km): 28,4 km
Prevýšenie: 670/253 (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: SPORT (stredné) - MTB TRASY
Povrch: asfalt, spevnená cesta, trail, poľná cesta, lesná cesta

Charakteristika: Modrá cykloturistická značka, ktorá prepája významnú cyklomagistrálu 032 – Turčiansko – Kremnicko – Štiavnická CM s krátkou spojkou (ev. č. 8630 – Svätý Anton – Žibritov), ktorá sa napája na ďalšie významné regionálne trasy.

Popis: Modrá značka začína v obci Drážovce na križovatke s cyklomagistrálou. Po hlavnej ceste prechádza do obce Ladzany, kde sa na krátko napojí na cestu I. triedy č. 51. Zakrátko z nej však odbočí na poľnú cestu vľavo a obchádza hlavnú cestu a pri rázcestníku Hornická cesta odbáča v smere do obce Sebechleby. Prejde obcou a znova sa na krátko napojí na cestu I. triedy.

Na začiatku Hontianskych Nemcov sa trasa prudko stočí vľavo a prechádza miestnymi uličkami, avšak na konci sa znovu napojí na frekventovanú cestu I. triedy, prechádzame popri pomníku na konci obce. V obci ešte odporúčame návštevu Nemčianskeho múzea v Turčanovom mlyne. Stúpaním sa dostávame do obce Kráľovce – Krnišov, prejdeme obcou sa opustíme ju a dostávame sa do lesného prostredia. Trasa končí v lokalite Bukovina na križovatke so žltou cykloturistickou značkou.




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.