Farba: modrá
Evidenčné číslo: 2702
Dĺžka (km): 26,4 km
Prevýšenie: 461/898 m (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: SPORT (stredné) - MTB TRASY
Povrch: asfalt, poľná cesta, lesná cesta

Charakteristika: Trasa spája obec Gemerská Hôrka s Ochtinskou aragonitovou jaskyňou, ktorá je národnou prírodnou pamiatkou a je zapísaná v zozname Svetového dedičstva UNESCO.

Popis: Trasa začína pri areáli Ochtinskej aragonitovej jaskyne, odkiaľ vedie asfaltová cesta na križovatku na vrchu Hrádok, kde križuje štátnu cestu medzi obcou Štítnik a mestom Jelšava. V tomto bode vchádza do lesa a pokračuje po zalesnenej krasovej planine. Tento úsek je náročný na orientáciu v teréne. Pomôckou môže byť jej súbeh so zeleno značeným turistickým chodníkom. Prechádza okolo niekoľkých závrtov a v mierne zvlnenom teréne klesá k horárni Drieňová studňa. Odtiaľ pokračuje poľnou cestou do obce Gemerský Sad. Potom pokračuje po asfaltke cez Hucín až do Gemerskej Hôrky. Kvôli značnému prevýšeniu neodporúčame trasu absolvovať v opačnom smere.




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.