Farba: modrá
Evidenčné číslo: 2703
Dĺžka (km): 14,5 km
Prevýšenie: 591/805 (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: REKREA (ľahké) - CESTNÉ TRASY
Povrch: asfalt

Charakteristika: Cykloturistická trasa prechádza malebným prírodným prostredím Národného parku Slovenský raj v jeho západnej časti. Spája severnú časť Slovenského raja s južnou časťou, rekreačné stredisko Podlesok s údolím Hnilca. Na trase je mnoho prírodných atrakcií a zaujímavostí: splav Prielomu Hornádu, stredisko cestovného ruchu Podlesok, rokliny Suchá Belá, Piecky a Veľký Sokol (vhodné iba pre pešiu turistiku!), čarovné miesta s vodnými plochami Blajzloch a Hansjakubova, sedlo Kopanec.

Popis: Východisko trasy začína od nástupného miesta do rokliny Veľký Sokol tiahle stúpanie cca 11 km dlhé až do sedla Kopanec, spočiatku veľmi mierne, neskôr strmšie. V sedle, v najvyššom bode cyklouristickej trasy, je možné oddýchnuť si a pokochať sa očarujúcim výhľadom do údolia v pozadí s vrchom Javorina (1181 m). Na krajinársky pôsobivých Kopaneckých horských lúkach upúta množstvo druhov kvitnúcich rastlín, ktoré majú svoje čaro počas celého vegetačného obdobia. Kopanické lúky sú výnimočné najvyššou koncentráciou rastlinných druhov na metri štvorcovom v strednej Európe. Zo sedla trasa pokračuje zjazdom dlhým 4 km okolo vodnej plochy Hansjakubová až na križovatku ciest III/3227, I/67 a k rázcestníku turistických a cykloturistických trás Krivian (2703, 5702). Tu trasa končí. Po ľavej ruke zaiste zaujme prírodná rezervácia Srnčie skaly. Po odbočení doprava (cykloturistická trasa 5702) a dvoch kilometroch je možné navštíviť svetoznámu Dobšinskú ľadovú jaskyňu (UNESCO), po odbočení doľava pred cestným tunelom, je zas možné nerušene relaxovať v čarovnom Stratenskom kaňone.




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.