Farba: modrá
Evidenčné číslo: 2717
Dĺžka (km): 26,9 km
Prevýšenie: 975/918 m (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: SPORT (stredné) - MTB TRASY
Povrch: asfalt, lesná cesta

Charakteristika: Regionálna trasa vo východnej časti Volovských vrchov krásnym prírodným prostredím Košických mestských lesov.

Popis: Trasa vedie po celý čas lesným prostredím a kde tu sa objavia nádherné výhľady. Začíname v rekreačnej oblasti Banisko pri Kaplnke Nanebovzatia Panny Márie na parkovisku. Miernym stúpaním sa dostaneme na hrebeň cesty hrdinov SNP, ktorú trasa kopíruje ponad Črmelskú dolinu až po Lyžiarske stredisko Jahodná. Tu sa môžeme občerstviť a načerpať energiu na nasledujúci „stupáčik“ až po dolinu rieky Belá odkiaľ trasa kopíruje mierne po vrstevnici terén Volovských vrchov. V tejto časti trasy sa nám otvára aj krásny a jedinečný výhľad na vodnú nádrž Ružín. Odtiaľto už klesaním zídeme do doliny potoka Opátka kadiaľ sa dostaneme k obci Opátka, kde cyklotrasa aj končí




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.