Farba: modrá
Evidenčné číslo: 2885
Dĺžka (km): 47,5 km
Prevýšenie: 717/616 m (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: REKREA (ľahké) - CESTNÉ TRASY
Povrch: asfalt

Charakteristika: Modrá cykloturistická značka prepájajúca Múzeum moderného umenia Andyho warhola a Sninský kaštieľ.

Popis: Cyklochodník spája dva významné objekty miest Medzilaborce a Snina – Múzeum moderného umenia Andyho Warhola a Sninský kaštieľ. Trasa začína pri múzeu v Medzilaborciach, ktoré odhaľuje umenie svetoznámeho kráľa popartu, ktorý má korene v neďalekej obci Miková. Trasa vedie niekoľkými obcami, napríklad aj obcami Výrava a Svetlice, ktoré sú známe vojnovými cintorínmi. Pri obci Hostovice sa nachádza Prírodná rezervácia Hostovické lúky, v ktorej môžete začiatkom leta pozorovať krásne rozkvitnuté kosatce sibírske, je to lokalita s najmasovejším výskytom tejto zákonom chránenej rastliny na Slovensku. V obci Hostovice máte možnosť odbočiť smerom na Osadné, kde sa pod tamojším pravoslávnym chrámom nachádza jedinečná krypta vojakov z prvej svetovej vojny. Ďalej cyklotrasa prechádza obcou Pčoliné, kde nájdete pomník padlým v 2. svetovej vojne a končí pri kaštieli v Snine, kde sa nachádza známa socha bájneho Herkula.

Cyklochodník umenia je dlhý približne 47 km a prechádza po málo frekventovaných cestách 2. triedy, ktoré sú vo veľmi dobrom stave a ponúkajú nádherné pohľady na tento krásny kút severovýchodného Slovenska.




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.