Farba: modrá
Evidenčné číslo: 2893
Dĺžka (km): 7,3 km
Prevýšenie: 315/79 m (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: SPORT (stredné) - MTB TRASY
Povrch: asfalt, spevnená cesta

Charakteristika: Trasa s mnohými výhľadmi, charakteristická striedaním otvorenej krajiny s lesným prostredím. V popisovanom smere vyžaduje dobrú fyzickú kondíciu.

Popis: V mestskej časti Spišskej Novej Vsi Pod Tepličkou od rovnomenného cyklosmerovníka začína popisovaná trasa po asfaltovej ceste rovinatými spoločnými 300 m so žltou cykloturistickou trasou 8922 smerom do obce Teplička. Po odpojení žltej trasy doprava, modrá trasa pokračuje cestou III/3248 rovno stúpaním kľukato až na okraj obce Teplička. Na horizonte stúpania je možné si užívať úžasné panoramatické výhľady na Hornádsku kotlinu v pozadí s Levočskými vrchmi a Vysokými Tatrami. Po miernom zjazdíku do obce na križovatke turistických a cykloturistických trás Teplička (2893, 5715) trasa odbočuje doprava a opätovným stúpaním prechádzajúc okolo miestneho ihriska, dosahuje ďalší horizont na okraji obce s výhľadmi. Poľná cesta v otvorenej krajine so stálymi výhľadmi dovedie trasu na križovatku cykloturistických trás Roveň (2893, 8922), odkiaľ pokračuje mierne doľava začínajúcim stupňujúcim sa stúpaním k lesu. Počas stúpania za chrbtom sa postupne naskytajú nádherné výhľady na Branisko, Levočské vrchy, Vysoké Tatry a na obec Teplička. Trasa vstupuje do lesa, za chvíľu na križovatke lesných ciest odbočuje doprava a miernym rovnomerným stúpaním lesnou cestou kopírujúcej teleso bývalej úzkokoľajnej železničky, dochádza do cieľa pri rázcestníku cykloturistických trás Šafárka (2893, 5855). Pri pozornom sledovaní okolia v okolí Šafárky, je možné objaviť artefakty bývalej baníckej činnosti.




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.