Farba: zelená
Evidenčné číslo: 5133
Dĺžka (km): 35,2 km
Prevýšenie: 179/179 m (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: REKREA (ľahké) - MTB TRASY
Povrch: asfalt, spevnená cesta, poľná cesta

Charakteristika: Zelená cykloturistická trasa, ktorá tvorí okruh a prevedie cykloturistov zaujímavých prostredím regiónu.

Popis: Nakoľko sa jedná o okruh, je možné na trasu nastúpiť v akomkoľvek bode. Náš popis začína i končí v obci Tekovské Lužany. Trasa tvorí samostatný okruh iba s dvoma žltými odbočkami, ktoré následne navedú cykloturistov k iným významných cykloturistikým trasám v regióne.

Trasa začína v Tekovských Lužanoch, prechádza centrom tejto obce a opúšťa ju v smere k VN Tekovské Lužany. Obchádza túto priehradu po poľných cestách a stále rovinatým terénom prichádza až do obce Málaš. Tu sa napájame už na frekventovanejšiu cestu II. triedy/588, ktorou je trasa vedená cez Farnú až do Čaky. V Čake pri potravinách odbočíme vpravo a popri Kaplnke sv. Jána Nepomúckeho sa vnárame do miestnych lesíkov.

Obchádzame Čakanskú horu a prichádzame do miestnej záhradkárskej oblasti s vinohradmi. V úseku obchádzky Čakanskej hory nás čaká najvyššie stúpanie na trase. Klesavým tempom prechádzame cez Talmaš k Armanským viniciam. Následne poľnými cestami obídeme Plavé Vozokany a opäť sa vrátime do Tekovských Lužian, kde trasa končí na jej začiatku. 




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.