Farba: zelená
Evidenčné číslo: 5136
Dĺžka (km): 9,6 km
Prevýšenie: 122/132 m (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: REKREA (ľahké) - MTB TRASY
Povrch: asfalt, spevnená cesta, poľná cesta

Charakteristika: Krátka zelená cykloturistická trasa, prepájajúca mieste dediny s Požitavskou cyklomagistrálou. Trasa vedie popri zaujímavej technickej pamiatke a pútnickom mieste.

Popis: Zelená cykloturistická značka začína v obci Slepčany na križovatke s červenou magistrálou (045 – Požitavská cyklomagistrála), prepája obce Slepčany, Malé Chyndice,  Veľké Chyndice a Novú Ves nad Žitavou.

Trasa z obce Slepčany vedie po asfaltovej ceste, ktorá sa za krátko zmení na štrkový povrch a poľné cestičky. Na štvrtom kilometri na nás čká prvé stúpanie k lokalite Nad Kolárovskými s výhľadmi na okolitú krajinu pomedzi polia. Následne budeme klesavým tempom prichádzať do obce Malé Chyndice. Napojíme sa na hlavnú cestu (nie veľmi frekventovanú) a rovinatým terénom prechádzame do Veľkých Chyndíc.

Za krátko opúšťame obec a znovu pokračujeme v smere na Novú Ves nad Žitavou. Na trase stretáme Turecký kamenný mostPútnické miesto Studnička, kde odporúčame krátku zastávku. Následne trasa schádza do obce, kde sa opäť napája na Požitavskú cyklomagistrálu č. 045.




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.