Farba: zelená
Evidenčné číslo: 5208
Dĺžka (km): 28,2 km
Prevýšenie: 456/456 m (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: SPORT (stredné) - MTB TRASY
Povrch: asfalt, spevnená cesta

Charakteristika: Miestna trasa, ktorá cyklistov prevedie celým skalickým chotárom. Tvorí akúsi chrbtovú trasu a je možné ju kombinovať s mnohými ďalšími trasami.

Popis: Trasa začína v Skalici na námestí. K trase odporúčame mapu, nakoľko miestne značenie je spravené veľmi mätočne a iba jedným smerom. Z námestia je trasa vedená ulicami mesta až na okraj mesta a následne prechádza okrajom vinohradov a polí nad Zlatnícku dolinu. Tu vchádza do lesov a pokračuje po kvalitných lesných cestách.

Pod vrchom Čupy sa trasa na krátko spája s modrou trasou č. 2202 – Brezová pod Bradlom – Chvojnica – Baťov kanál, onedlho však odbáča doprava a stúpa až do lokality Kamenná Búda. Následne už trasa mierne klesá a po ceste sa križuje s viacerými žltými trasami. Opäť sa dostáva nad Zlatnícku dolinu, kde odbáča doprava a krajom lesa vychádza na asfaltový cyklochodník, po ktorom pokračuje až k Skalici. Pri Skalici trasa najprv križuje žltú trasu č. 8208 – Skalica – Sudoměřice a následne prechádza popod štátnu cestu na križovatku viacerých trás, ktoré smerujú k Baťovmu kanálu. Trasa sa z tohto miesta vracia späť do centra mesta, kde končí opäť na námestí. Trasa tvorí okruh a tak je možné ju absolvovať v oboch smeroch.




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.