Farba: zelená
Evidenčné číslo: 5310
Dĺžka (km): 7,3 km
Prevýšenie: 140/220 m (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: REKREA (ľahké) - MTB TRASY
Povrch: asfalt, spevnená cesta, lesná cesta

Charakteristika: Miestna zelená trasa umožňujúca prepojenie obce Záskalie s Považskou Bystricou. Trasa je ľahšieho charakteru a zvládne ju aj rodina s deťmi. Najväčším lákadlom na trase je najmä prekrásne prírodné prostredie na dedinkou Záskalie. Väčšina trasy prechádza územím CHKO Strážovské vrchy a preto by sa mal cykloturista správať slušne a dodržiavať pokyny ochrany prírody.

Popis: Trasa začína na križovatke s modrou cykloturistickou trasou v obci Záskalie. Po chvíli končí asfaltový povrch a trase pokračuje stúpaním po poľnej ceste až do sedla nad obec. Odtiaľto sa nám naskytá fantastický výhľad na dolinu z ktorej sme vyšli na čele s Kostoleckou tiesňavou. Po krátkej pauze pokračujeme ešte po poľnej ceste, ktorá sa neskôr mení na lesnú spevnenú cestu. Nad obcou Podmanín je krátky a prudký zjazd na ktorom si najmä menej zdatný cyklista musí dať pozor. V obci sa už cesta mení na asfaltovú a za nami týči mohutný Veľký Manín. Z obce Podmaním pokračujeme po asfaltovej ceste až do Považskej Bystrice, kde trasa končí na križovatke viacerých cyklotrás.




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.