Farba: zelená
Evidenčné číslo: 5421
Dĺžka (km): 30,15 km
Prevýšenie: 1050/1024 m (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: SPORT (stredné) - MTB TRASY
Povrch: asfalt, spevnená cesta

Charakteristika: Atraktívna a stredne náročná cykloturistická trasa vedúca krásnym prostredím severnej časti Veľkej Fatry.

Popis: Trasa začína v kúpeľnom mestečku Ľubochňa, prechádza obcou a pokračuje miernym stúpaním Ľubochnianskou dolinou k horárni Salatín. Pri horárni odbáča doľava, opúšťa asfaltovú cestu a pokračuje po štrkovej lesnej ceste pričom začína pomaly stúpať. Tiahlym stúpaním vychádza do sedla pod Červeným Grúňom. Za sedlom sa povrch na lesnej ceste mení na trávnatý a zároveň začína klesať až k lokalite Na Jame. Tu sa povrch lesnej cesty zlepšuje a trasa traverzuje Tlstú Horu a Pliešku a postupne znova začína klesať až k malej vodnej nádrži Čutkovo. Povrch sa postupne mení na asfalt a trasa pomaly schádza do Ružomberka, kde končí v mestskej časti Černová.




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.