Farba: zelená
Evidenčné číslo: 5431
Dĺžka (km): 30,7 km
Prevýšenie: 541/558 m (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: REKREA (ľahké) - MTB TRASY
Povrch: asfalt, spevnená cesta

Charakteristika: Regionálna cykloturistická trasa prechádzajúca južnou časťou Turca. Trasa je nenáročná a spája Turčianske Teplice s Kláštorom pod Znievom.

Trasa začína v centre mesta Turčianske Teplice na križovatke viacerých cykloturistických trás. Prvé kilometre trasa vedie spoločne s modrou trasou č. 2415 a 2417. Prvá modrá sa odpája pred obcou Dubová a s druhou sa zelená trasa rozdeľuje pred obcou Budiš. Zelená trasa odbáča doprava na poľnú cestu, po ktorej prichádza do obce Kaľamenová. Tu znova pokračuje po asfaltových cestách až na cestu č. II/519. Z nej však po pár kilometroch odbáča doľava na lesnú cestu a mierne stúpa k lokalite Hadviga v Malej Fatre. Od Hadvigy klesá do obce Brieštie, obec je však malá a po jej prejdení trasa pokračuje stúpaním lesnou cestou pod hrebeň Malej Fatry. Po dosiahnutí vrcholu stúpania trasa začína mierne klesať pekným prostredím. Klesaním sa cyklista dostáva do malej dedinky Polerieka, zatáča doľava a podhorím pokračuje až do Kláštora pod Znievom, kde trasa končí na križovatke s modrou trasou č. 2415.




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.