Farba: zelená
Evidenčné číslo: 5434
Dĺžka (km): 18 km
Prevýšenie: 460/460 m (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: REKREA (ľahké) - MTB TRASY
Povrch: asfalt, spevnená cesta

Povrchy: asfalt, lesná cesta

Charakteristika: Zelená cykloturistická trasa tvoriaca atraktívny okruh medzi dvoma dolinami na Hornom Považí. Zároveň je možné trasu využiť ako prepojenie na trase č. 2423.

Trasa tvorí okruh, popíšeme si ju však so začiatkom v obci Štiavnik. Začíname na križovatke s modrou cykloturistickou trasou č. 2423 a prvých pár sto metrov ide po asfaltovej ceste uličkami obce. Následne sa povrch trasy mení a štrkový a zároveň začína stúpať nad obec a vchádza do lesa. Po dosiahnutí najvyššieho miesta trasa pokračuje miernym klesaním do lokality Jablonovský Majer a následne až do obce Pšurnovice je trasa vedená po asfaltovej ceste. Zhruba v strede obce si treba dať pozor na nenápadnú odbočku na poľnú cestu po ktorej trasa pokračuje pomerne strmím stúpaním až pod vrch Dúbrava a následne prudšie klesá do Petrovíc, kde sa na chvíľu opäť stretáva s modrou trasou č. 2423. Na námestíčku zelená cykloturistická trasa odbáča doľava a cez miestnu časť Setechov sa vracia späť do obce Štiavnik, kde okruh končí. Trasa nepatrí k tým najdlhším, no značné prevýšenie z nej robí ideálnu trasu na celodenný výlet. Stúpania určite stoja za to, odmenou sú krásne výhľady na široké okolie.




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.