Farba: zelená
Evidenčné číslo: 5441
Dĺžka (km): 9,1 km
Prevýšenie: 174/327 m (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: REKREA (ľahké) - MTB TRASY
Povrch: asfalt, lesná cesta

Charakteristika:   Krátka okruhová trasa, ktorá končí s náročnejším výšlapom na Mravečník. Odmenou sú však krásne výhľady na Malú Fatru a Kysuckú vrchovinu.

Trasa začína v sedle Lutiška a keďže sa jedná o okruh pre popis trasy sme si zvolili smer jazdy doprava. Zo sedla veľmi miernym stúpaním trasa pokračuje po dobrej spevnenej lesnej ceste do sedla Veľhora, ktorým prechádza naprieč. Ďalej pokračuje miernym stúpaním až pod vrchol Mravečníka, kde sa nachádza križovatka cyklotrás. Konkrétne so žltou cykloturistickou trasou č. 8453. Od križovatky čaká cyklistov krátke ale prudké stúpanie na vrchol samotného Mravečníka. Odmenou sú krásne výhľady na Malú Fatru a Kysuckú vrchovinu. Z vrchola trasa pokračuje klesaním po dobrej lesnej ceste, ktoré nám spestria pekné výhľady. Stálym klesaním prichádzame až ku križovatke s cykloturistickou trasou č. 8454, my však odbočíme prudko doľava a vraciame sa späť do sedla Lutiška, kde trasa končí.

 FOND MIKROPROJEKTOV




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.