Farba: zelená
Evidenčné číslo: 5443
Dĺžka (km): 14,1 km
Prevýšenie: 818/0 m (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: REKREA (ľahké) - MTB TRASY
Povrch: asfalt, lesná cesta, spevnená cesta

Charakteristika: Miestna cykloturistická trasa, ktorá prepája horný a dolný koniec obce Oščadnica s rekreačným strediskom na Rači. Dominantou trasy sú krásne výhľady.

Trasa začína v miestnej časti Oščadnice, Vyšný koniec. Hneď od začiatku začína pomaly stúpať po lesnej ceste a postupne prechádza lokalitou Moskáli až do lokality Príslop, kde sa nachádza hneď pri trase krásna kaplnka. Z Príslopu trasa ďalej stúpa až na hrebeň Veľkej Rače, kde cyklistov privádza do rekreačného strediska Chaty na Rači. Nachádza sa tu niekoľko rekreačných chát s možnosťou občerstvenia, najmä však počas letnej turistickej sezóny. Takisto si vychutnávame aj pekné výhľady na celé okolie. Následne trasa pokračuje hrebeňom a vchádza do hustých Beskydských lesov. Príjemným terénom prichádza až na Kalinový vrch, kde opúšťa lesy a začína klesať lúkami a pastvinami. Odtiaľto sa nám otvárajú krásne výhľady. Trasa vedie do svojho cieľa, ktorý sa nachádza na rázcestí s Kysuckou magistrálou, kúsok od kaštieľa v Osčadnici. Pri kaštieli je pekný park a je tu umiestnená expozícia Kysuckej galérie.

 FOND MIKROPROJEKTOV




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.