Farba: zelená
Evidenčné číslo: 5444
Dĺžka (km): 4,3 km
Prevýšenie: 818/0 m (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: REKREA (ľahké) - MTB TRASY
Povrch: asfalt, spevnená cesta, lesná cesta

Charakteristika:  Krátka miestna trasa, ktorá spája Svrčinovec cez lokalitu Staré Šance s českými cyklotrasami. Trasa je v súčasnosti neznačená, po prvej časti trasy jazdia nákladné autá na stavbu cesty ponad Svrčinovec.

Trasa začína v obci Svrčinovec na železničnej stanici na križovatke s cykloturistickou trasou č. 2430. Odtiaľto vedie na juhozápad súbežne so železnicou. Po necelom kilometri trasa prechádza cez trať , na rázcestí za ním pokračuje strednou cestpu. Tu začína panelová cesta. Po nej trasa stúpa a otvárajú sa nám pekné výhľady na dolinu pod nami a horstvá nad ňou. Prechádzame okolo odpočívadla Staré Šance a po krátkej jazde lesom vchádzame na lúky. Tu končí panelová cesta, mení sa na štrkovú. Z vrcholu stúpania pokračujeme ďalej po poľnej ceste popri lokalite Staré šance, ktoré boli súčasťou pevnostného systému ešte z čias Tešínskeho kniežatstva. Trasa vedie lúkami k osade Dejovka, za ktorou odbočí prudko doprava a vchádza do Čiech. Trasa končí na križovatke s českou cyklotrasou č. 561 pri hradisku Šance, čo je najväčšia pevnosť celého obranného systému.

 FOND MIKROPROJEKTOV




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.