Farba: zelená
Evidenčné číslo: 5450
Dĺžka (km): 3 km
Prevýšenie: 818/0 m (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: SPORT (stredné) - MTB TRASY
Povrch: asfalt, lesná cesta

Charakteristika: Krátka miestna trasa, ktorá cyklistov privedie do lokality Skríželné a tvorí tak nenáročný krátky výlet po miestnych osadách.

Trasa začína v miestnej časti Stará Bystrica, Lány na upravenej cyklotrase a križovatke s Kysuckou cyklomagistrálou (Bystrickou magistrálou). Kúsok vedie spolu s touto magistrálou a modrou cykloturistickou trasou č. 2424 a následne odbočí doprava do doliny Lysinského potoka. Trasa pokračuje miernym stúpaním dolinou po penetrovanej ceste, stúpanie sa postupne stupňuje. Minie zábranovú lávku, zhruba v strede trasy míňa horáreň Skríželné. Nad ňou sa nám otvoria spätné výhľady do doliny. Trasa končí po 3 kilometroch na otoči skladiska dreva v lokalite Skríželné v nadmorskej výške 655 metrov. Návrat tou istou cestou.

 

 FOND MIKROPROJEKTOV




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.