Farba: zelená
Evidenčné číslo: 5451
Dĺžka (km): 16,9 km
Prevýšenie: 582/652 m (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: SPORT (stredné) - MTB TRASY
Povrch: asfalt, spevnená cesta, lesná cesta

Charakteristika: Kratšia miestna horská trasa, ktorá prepája cyklotrasy v Bystrickej doline s trasami v lesoch nad Novou Bystricou.

Trasa začína v miestnej časti Nová Bystrica, Pavelkovci a až do osady Šadibolovci pokračuje po asfaltovej ceste miernym stúpaním spoločne s ďalšou zelenou cykloturistickou trasou č. 5449. Na rázcestí cyklotrás, vľavo pod osadou, sú močariny, ktoré najmä na jar sú posiate kobercami kvitnúceho záružlia. Odtiaľto naša zelená trasa pokračuje vľavo ďalej do doliny popri potoku Kašubova Kolíska. Zhruba v strede doliny trasa prudko odbočí doľava a vlní sa v miernom stúpaní až do lokality Pod Brýzgalkou, kde dosiahne skutočný a aj pomyselný vrchol stúpania. Následne už cyklistov čaká klesanie až do doliny Veľkého Potoka. Tu sa trasa spojí s modro značenou cykloturistickou trasou č. 2433 a spolu klesajú do Novej Bystrice k Starému mlynu. Po celej trase sa nachádza viacero miest, ktoré ponúkajú pekné výhľady na Bystrickú dolinu a Kysuckú vrchovinu.

 FOND MIKROPROJEKTOV




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.