Farba: zelená
Evidenčné číslo: 5485
Dĺžka (km): 21,1 km
Prevýšenie: 818/0 m (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: REKREA (ľahké) - MTB TRASY
Povrch: asfalt, spevnená cesta, lesná cesta, poľná cesta

Charakteristika: Cykloturistický okruh zoznámi cyklistu s krásnym okolím obce Oravská Jasenica. Ponúka nádherné výhľady, náročné stúpania, technické zjazdy i príjemné bicyklovanie po vrstevnici.

Trasa začína v obci Oravská Jasenica pri obecnom úrade, prejde okolo kostola a postupne stúpa okolo Kalvárie po spevnenej štrkovej ceste do lesa. Ďalej pokračuje lesnou cestou do lokality Pod Brdo, kde sa napojí na pekný trailový úsek, prejde lávkou ponad potok a vychádza na lúku. Lúka sa schádza traverzom až k hlavnej ceste v lokalite Riečka. Pokračuje 50 metrov po asfaltovej ceste a znova odbočí doprava. Odtiaľto stúpa pod Pálenicu, prechádza po lúkach pod vrcholom Výsypková. Ďalej nasleduje opäť technický zjazd na hlavnú asfaltovú cestu. Teraz prejdeme po nej asi 100 metrov a odbočíme doľava. Po dobrej lesnej ceste nasleduje prudké stúpanie pod vrchol Mrazová. Charakter cesty sa postupne mení zo stúpania na príjemnú rovinku. V lokalite Pod Kozubkou začína tiahly rýchly zjazd v dĺžke asi 4 kilometre. Ten si patrične vychutnáme a privedie nás na hlavnú asfaltovú cestu. Tu sa spojí s Beskydskou cyklomagistrálou a spolu sa vracajú späť do obce Oravská Jasenica.

 FOND MIKROPROJEKTOV




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.