Farba: zelená
Evidenčné číslo: 5564
Dĺžka (km): 22,5 km
Prevýšenie: 428/595 m (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: SPORT (stredné) - MTB TRASY
Povrch: asfalt, spevnená cesta, poľná cesta, lesná cesta

Charakteristika: Cykloturistická trasa prepájajúca Budínske skaly s Vrchdobročom. Trasa je vhodná pre zdatnejších cyklistov.

Popis: Zelená značka začína na Budínskyh lazoch pod Budínskymi skalami. Klesaním prichádza do Podkriváňu, za obcou prekročíme cestu I//16 (zvýšte opatrnosť), napojíme sa na cyklochodník popri tejto ceste a pokračujeme v súbehu s Novohradskou cyklomagistrálou. Zakrátko sa odpojíme a popri cintorínu, okolo staveniska cesty R2 prejdeme na lesnú cestičku.

Lesná cestička sa strieda s poľnou cestou, ktorou prichádzame do lokality Ivanišovo. Od tohto bodu trasa naberá stúpajúci charakter. Bicyklujeme popri Kaplnke Ružencovej Panny Márie a blízkeho lomu. Naďalej stúpame po spevnenej ceste s krásnymi výhľadmi pokračujeme po vlniacej sa ceste až do dedinky Detvianska huta – Vrchdobroč. Tu cykloturistická trasa končí na križovatke s významnou regionálnou trasou č. 2559 – Ružiná – Látky.

Zdroj foto: mapy.cz




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.