Farba: zelená
Evidenčné číslo: 5856
Dĺžka (km): 23,6 km
Prevýšenie: 173/173 m (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: SPORT (stredné) - MTB TRASY
Povrch: asfalt, spevnená cesta, lesná cesta

Charakteristika: Približne 24 kilometrov dlhá MTB cykloturistická trasa prechádza centrom mesta Humenné, prepája obce Lackovce, Hažín nad Cirochou, Kamenica nad Cirochou, Kamienka, Ptičie, Chlmec a Jasenov.

Popis: Humenská cyklotrasa začína na južnom námestí v Humennom pred Centrom voľného času a cez Valaškovský most prechádza ponad rieku Laborec, odkiaľ pokračujeme do obce Jasenov. Nad touto obcou sa vypínajú ruiny rovnomenného hradu – hrad Jasenov. Pred koncom dediny trasa prechádza poľnou nespevnenou cestou cez lúky nad obcou Jasenov až do Chlmca. Z obce Chlmec pokračujeme znova po asfalte do dedinky Ptičie, na konci ktorej sa znovu mení povrch cesty. Poľnou cestou sa dostaneme do Kamienky, kde sa nachádza úpravňa vody.

Z tejto dedinky smerujeme opäť po asfaltovej ceste do Kamenice nad Cirochou. Pred nami je asi 1,5 km dlhý presun do Hažína nad Cirochou po frekventovanej ceste prvej triedy. Upozorňujeme cyklistov aby zvýšili svoju opatrnosť. V Hažíne schádzame pri vlakovej stanici z hlavnej cesty na poľnú cestu a smerujeme k rieke Cirocha. Cez túto rieku vedie visutá lávka pripomínajúca Golden Gate Bridge. Na druhom brehu sa nachádzajú Lackovce. Namierime si to na Humenné. Po ľavej strane si všimneme rekreačnú oblasť L. A. s biokúpaliskom. Pokračujeme po hlavnej spojnici cez most ponad Laborec a železničné priecestie. Vchádzame do Humenného a po ulici Osloboditeľov sa presúvame do centra, kde môžeme navštíviť unikátny skanzen s dreveným chrámom z Novej Sedlice, ktorý bol prvým objektom v areáli.




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.