Farba: zelená
Evidenčné číslo: 5880
Dĺžka (km): 55,1 km
Prevýšenie: 573/37 (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: REKREA (ľahké) - CESTNÉ TRASY
Povrch: asfalt

Charakteristika: Medzinárodná cykloturistická trasa na severovýchode Slovenska.

Popis: Nadväzuje na cyklotrasu, ktorá začína v ukrajinskom Ľvove a pokračuje do Poľska. Na Slovensku vedie z Laboreckého sedla na hranici s Poľskom do obce Palota. Tu sa môžete zastaviť pri cintoríne vojakov padlých v 1. svetovej vojne. Ďalej trasa pokračuje do Medzilaboriec a cez obec Koškovce až do Humenného na železničnú stanicu, kde sa nachádza socha dobrého vojaka Švejka.

Cyklotrasa kopíruje železničnú trať, ktorou počas prvej svetovej vojny putovali frontové vojská, a podľa svetoznámeho románu Jaroslava Haška aj táto legendárna postava. Cestou cez mesto Medzilaborce máte možnosť prezrieť si miniskanzen alebo absolvovať prehliadku v múzeu, ktoré je venované kráľovi pop-artu Andymu Warholovi. Ďalej môžete obdivovať zrúcaninu Monastyr v Krásnom Brode, ktorú prezývajú aj „Rusnácky devín“. V meste Humenné nemôžete obísť renesančný kaštieľ a tamojší skanzen. Táto oblasť severovýchodného Slovenska bola v minulosti silne poznačená vojnovými udalosťami. Tie pripomínajú viaceré cintoríny, napr. v Sukove, Čertižnom, Výrave, Kalinove, Svetliciach, Zbojnom, ale aj Medzilaborciach.




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.