Farba: zelená
Evidenčné číslo: 5884
Dĺžka (km): 13,9 km
Prevýšenie: 273/273 m (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: REKREA (ľahké) - MTB TRASY
Povrch: asfalt, spevnená cesta, lesná cesta

Charakteristika: Cykloturistický okruh vedený po bývalej lesnej železničke v okolí Sniny.

Popis: „Cyklotrasa Po sninskej úzkokoľajke č. 5884 odkrýva  históriu zvážania dreva z lesov v minulosti, kedy pod Sninským kameňom premávala úzkokoľajná lesná dráha Snina – Vihorlat. Vybudovali ju v rokoch 1913 až 1928 a mala celkovú dĺžku vyše 26 kilometrov.“ (www.hornyzemplin.sk)

Zelená značka začína v Snine na križovatke s červenou cyklomagistrálou č. 031 – Po stopách Herkula. Spoločne prechádzajú do obce Zemplínske Hámre, za ktorou sa rozdeľujú. Zelená značka pokračuje do lesného prostredia a nastupuje na bývalú lesnú železničku.  Okruhom sa znovu vracia do Sniny.

Trasa je okruhovitá a preto je možné na ňu nastúpiť v akomkoľvek bode, prevedie cykloturistu históriou bývalej lesnej železnice Snina Vihorlat. Svojim terénom a stúpaniami je vhodná i pre začiatočných cykloturistov, prípadne pre rodiny s deťmi.




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.