Farba: zelená
Evidenčné číslo: 5912
Dĺžka (km): 13,7 km
Prevýšenie: 404/404 m (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: SPORT (stredné) - MTB TRASY
Povrch: asfalt, spevnená cesta, trail, lesná cesta

Charakteristika: Miestna zelená cykloturistická trasa prepájajúca mesto Humenné s príjemnou jazdou prostredím lesoparku Hubková. Trasa je stredne náročná a vhodná pre MTB bicykle.

Popis: Cykloturistická trasa začína v Humennom pri skanzene (tu je umiestnená i mapka), pokračuje cez Handrix po bývalej kočovej ceste ku kolibe Hubková odkiaľ trasa vedie cez Kochanovský hrebeň po lesnej ceste k rázcestiu Nad Černovou, Tu sa napája na existujúcu modrú značenú turistickú trasu. O 500 metrov ďalej trasa odbočuje vpravo na lesnú cestu a po chvíli sa napája na žltú značenú turitickú trasu, z ktorej po približne 300 metroch odbočuje vľavo na lesnú cestu smerom k informačnému panelu pri zvernici nad obcou Brestov. Odtiaľ trasa vedie po lesnej ceste k hrobu grófky Vandernath s odpočinkovým miestom, prístreškom a lavičkami. Trasa ďalej pokračuje po lúkach cez Holú horu do intravilánu mesta Humenné a cez Záhradnú, Kudlovskú a Šmidkeho ulicu ku skanzenu.

Čas prejazdu cyklotrasy je približne 1,5-2 hod pohodovým tempom s prestávkami. Upozorňujeme na stret s pešími turistami, kde prosíme cykloturistov o zvýšenú ostražitosť a ohľaduplnosť.




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.