Farba: žltá
Evidenčné číslo: 8345
Dĺžka (km): 4,5 km
Prevýšenie: 262/10 m (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: SPORT (stredné) - CESTNÉ TRASY
Povrch: asfalt

Charakteristika: Krátka žltá cykloturistická trasa, ktorá navádza cykloturistu z centra mesta Brezová pod Bradlom k Mohyle M. R. Štefánika na Bradle.

Popis: Trasa začína v centre Brezovej pod Bradlom, z kadiaľ vedie k odbočke k Mohyle M. R. Štefánika. Tá sa nachádza na vrchu Bradlo v nadmorskej výške 544 m n. m.. Trasa ide iba v stúpajúcom tempe po Bradlianskej ulici. Upozorňujeme, že počas sezóny tadiaľto prechádza turistický vláčik a tiež počas víkendov viacej áut, nakoľko ide o jedinú cestu, ktorá vedie na vrchol Bradla.

Mohyla je posledným miestom odpočinku generála Dr. Milana Rastislava Štefánika – vedca, vojaka, diplomata, jednej z kľúčových osobností Slovenska, spolutvorcu našej novodobej štátnosti. Je dielom architekta Dušana Jurkoviča. Viac informácii na stránke mesta Brezová pod Bradlom. 

Za zmienku stojí i infobod, ktorý sa nachádza na „otoči“ na vrchu Bradlo, ktoré funguje ako informačná kancelária a je dostupná pre verejnosť počas sezónnych otváracích hodín a počas rôznych kultúrnych akciách, ktoré sa na Bradle konajú. Taktiež by sme radi vyzdvihli Chatu Bradlo –  mini bistro vo funkcionalistickej chate pod Bradlom postavenej v roku 1936. 

V centre mesta Brezová pod Bradlom sa nachádza aj Múzeum Dušana Samuela Jurkoviča.




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.