Farba: žltá
Evidenčné číslo: 8417
Dĺžka (km): 5,7 km
Prevýšenie: 219/149 m (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: REKREA (ľahké) - CESTNÉ TRASY
Povrch: asfalt, spevnená cesta

Charakteristika: Krátka cykloturistická spojka na cykloturistickom okruhu č. 5424 – Ružomberok – Komjatná – Jasenová – Likavka.

Popis: Trasa začína v obci Komjatná na križovatke cykloturistických trás. Prechádza miestnou asfaltovou komunikáciou. Odporúčame menšiu odbočku k chránenej archeologickej pamiatke – kostol sv. Ducha v Komjatnej. Obec opúšťame v smere do obce Studničná z kadiaľ nás čaká mierne stúpanie. Prichádzame do najvyššieho bodu na trase (813 m n. m.), potom už iba klesanie do obce Valaská Dubová, kde sa trasa opätovne napája na okruh č. 5424.

Naskytá sa tak možnosť tvorby rôznych veľkostí okruhov v regióne. Trasa vedie iba po asfaltovej ceste a tak je zjazdná pre všetky druhy bicyklov.

Zdroj foto: Cykloregión Liptov




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.