Farba: žltá
Evidenčné číslo: 8708
Dĺžka (km): 3,6 km + 0,6 km
Prevýšenie: 642/516 m (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: SPORT (stredné) - MTB TRASY
Povrch: asfalt, spevnená cesta, lesná cesta

Charakteristika: Stredne náročná krátka cykloturistická trasa vedená otvorenou krajinou v severnom okraji Slovenského raja s výhľadmi na Hornádsku kotlinu, Vysoké Tatry a Levočské vrchy s 0,6 km odbočkou na jeden zo skvostov Slovenského raja, na Tomášovský výhľad.

Popis: Východiskom trasy je križovatka štyroch cykloturistických trás Spišské Tomášovce (014, 2855, 5714, 8708) pri križovatke ciest. Trasa smeruje južne miernym klesaním spolu so Spišskou cyklomagistrálou (014). Po 300 m na križovatke ciest žltá trasa pokračuje rovno, smerom ku kostolu, ďalej kľukato cez rómsku časť obce na jej okraj. Z okraja obce už vedie poľnou cestou stúpaním k okraju lesa k rázcestníku Pri Tomášovskom výhľade. Odtiaľ sa otvára panoráma Hornádskej kotliny v pozadí s Vysokými Tatrami a s Levočskými vrchmi. Od cyklosmerovníka Pri Tomášovskom výhľade odbočkou trasy je sprístupnený jeden zo skvostov Slovenského raja, Tomášovský výhľad (0,6 km). Z vyhliadky je nutný návrat (!) k rázcestníku Pri Tomášovskom výhľade. Pokračovať je možné cykloturistickou trasou východným smerom otvorenou lúčnou krajinou s výhľadmi. Po 300 m mierne vľavo trasa klesá menej výraznou poľnou cestou pasienkami okolo kameňolomu na križovatku ciest, kde odbočuje doľava a miernym zjazdom penetrovanou cestou končí na križovatke cykloturistických trás Ďurkovec, rázc. (014, 8708).




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.