Farba: žltá
Evidenčné číslo: 8718
Dĺžka (km): 8,0 km
Prevýšenie: 438/86 m (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: SPORT (stredné) - MTB TRASY
Povrch: asfalt, spevnená cesta

Charakteristika:
Trasa sprístupňuje rekreačnú lokalitu Za horou s malou vodnou nádržou a krajinársky a prírodovedecky významné územie – Galmus, horstvo s prírodnými rezerváciami Červené skaly a Galmuská tisina. Vyžaduje zvládnutie techniky jazdy na horskom bicykli i dobrú úroveň fyzickej kondície v stúpaní Galmusom.

Popis:
Z Kolinoviec od rázcestníka cykloturistických trás Kolinovce (2710, 8718) trasa smeruje miestnou komunikáciou k Hornádu, ktorý prekonáva po lávke, pokračuje krátkym chodníkom (bicykel je potrebné tlačiť) na miestnu komunikáciu. Po odbočení vpravo vedie na okraj obce a pokračuje medzi riekou Hornád (proti prúdu) a železničnou traťou, prechádza cez železničný podjazd k lesu. Ďalej vedie lesnou cestou okolo cyklosmerovníka Kondratka (014, 8718), odkiaľ spolu pokračuje so Spišskou cyklomagistrálou (800 m) k rázcestníku turistických a cykloturistických trás Za horou (014, 8718) na brehu malého jazera. Odtiaľ trasa odbočuje doľava a začína stúpať až do druhého východiskového bodu, na križovatku turistických a cykloturistických trás Galmus (2709, 8718).




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.