Farba: žltá
Evidenčné číslo: 8738
Dĺžka (km): 4,3 km
Prevýšenie: 455/640 m (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: REKREA (ľahké) - MTB TRASY
Povrch: spevnená cesta, lesná cesta

Charakteristika: Žltá cykloturistická značka, ktorá dovedie cykloturistu k rozhľadni Šulerloch.

Popis: K rozhľadni Šulerloch, atrakcii blízko Spišskej Novej Vsi, vás dovedie žltá cykloturistická trasa. Rozhľadňa poskytuje výhľad na mesto Spišská Nová Ves a Hornádsku kotlinu v pozadí s Vysokými Tatrami. Trasa zo Spišskej Novej Vsi od rázcestníka cykloturistických trás Tatran využíva cca 350 m úsek mestskej komunikácie s asfaltovým povrchom, od okraja mesta pokračuje po spevnenej poľnej ceste otvorenou krajinou s výhľadmi smerom do lokality Šulerloch. Za križovatkou cykloturistických trás Rezervár vstupuje trasa do lesa a miernym stúpaním lesnou spevnenou cestou vedie k cyklorázcestníku Pod rozhľadňou, od ktorého odbočkou (8738a) po 150 m sa dostanete k rozhľadni Šulerloch. Po návrate späť k cyklorázcestníku Pod rozhľadňou, trasa pokračuje lesom a lesnými lúkami s výhľadmi k cyklorázcestníku Durákova lúka, ktorý je križovatkou troch cykloturistických trás (2720, 5854, 8738). To umožňuje naplánovať viaceré viac i menej náročné cyklookruhy.


Trasa je vhodná aj pre menej zdatných horských cyklistov. Vyžaduje však dobre zvládnutie základov techniky jazdy na horskom bicykli a aspoň základný fyzický fond.




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.