Farba: žltá
Evidenčné číslo: 8879
Dĺžka (km): 25,8 km
Prevýšenie: 477/497 m (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: REKREA (ľahké) - CESTNÉ TRASY
Povrch: asfalt, spevnená cesta

Charakteristika: Miestna žltá cykloturistická značka, ktorá prepája obec Stakčín a Ulič.

Popis: Cykloturistická trasa zo Stakčína do Uliča začína na rázcestí nad obcou Stakčín, kde odbočíme doľava na Kalnú Roztoku. V Kalnej Roztoke sa nachádza chrám “v kožuchu” – drevený chrám, ktorý je omietnutý.

Trasa ďalej pokračuje cez obec Klenová, za ktorou na razcestí odbočíme doľava smerom na Ruskú Volovú odkiaľ budeme od konca obce pokračovať po lesnej ceste do Uliča. Približne po piatich kilometrov z Ruskej Volovej bude trasa prechádzať neďaleko rozhľadne Holica odkiaľ sú krásne panoramatické výhľady na Poloniny, Vihorlatské vrchy a na Ukrajinu.

Pred obcou Ulič trasa prechádza neďaleko zachovalých objektov Arpádovej línie, ktorá vznikla ako obranný val počas druhej svetovej vojny. Objekty sa nachádzaju na slovensko-ukrajinskej hranici, ktorú strážia a kontrolujú pohraniční policajti, preto ak sa rozhodnete ísť po turistickej trase preskúmať Arpádovú líniu nezabudnite si so sebou zobrať doklad totožnosti.

Cykloturistická trasa s dĺžkou 26 kilometrov končí v centre obce Ulič je vhodná len horské bicykle a ideálna ak chcete na bicykli absolvovať okruh popri pohorí Nastaz.




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.