Farba: žltá
Evidenčné číslo: 8880
Dĺžka (km): 14,4 km
Prevýšenie: 421/312 m (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: SPORT (stredné) - MTB TRASY
Povrch: asfalt

Charakteristika: Cykloturistická spojka prepájajúca modrú trasu 2875 – Cyklistický chodník Ikon so zelenou trasou 5871 – Zelený bicykel a červenou 016 – Hornozemplínskou cyklomagistrálou.

Popis: Cykloturistická trasa Topoľa – Ruské je jednou z alternatívnych prepojení medzi ostatnými cykloturistickými trasami v okolí – Cyklistický chodník ikon a Zelený bicykel. Môžete ňou tak absolvovať okruh okolo vodárenskej nádrže Starina. Trasa vedie po miestnych komunikáciách 3. triedy a lesných cestách. Začína od rázcestia pod Topoľou a prechádza cez samotnú obec, v ktorej nájdete Gréckokatolícky drevený chrám sv. archanjela Michala z roku 1780. Z Topole trasa pokračuje smerom na Runinu, v katastri ktorej nájdete vodopád i pútnické miesto Tri studničky. Pred Runinou nezabudnite odbočiť vľavo na lesnú cestu, po ktorej sa dostanete cez sedlo Zálomy (640 m) až do vysídlenej obce Ruské.




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.