Farba: žltá
Evidenčné číslo: 8905
Dĺžka (km): 10,6 km
Prevýšenie: 58/58 m (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: REKREA (ľahké) - CESTNÉ TRASY
Povrch: asfalt

Charakteristika: Žltá cykloturistická trasa, ktorá prevedie cykloturistu po zaujímavých a historických pamiatkách Sniny.

Popis: Historické momenty, historické miesta aj zaujímavé pamiatky v meste Snina sú prezentované prostredníctvom 9 zastavení mestskej cyklotrasy pod názvom Za históriou Sniny. Cyklochodník s dĺžkou približne 10 kilometrov je nenáročný a vhodný aj pre rodiny s deťmi. Východiskovým bodom je kostol povýšenia sv. Kríža na pôvodnom sninskom námestí. Ďalej trasa pokračuje k pamätníku vzniku Československej republiky v parku 1. mája, k rodinnej kaplnke Rhollovcov na vrchu Vinica, v blízkosti ktorej sa nachádza aj židovský cintorín. Odtiaľ vedie pozdĺž rieky Cirocha k soche sv. Jána Nepomuckého. Ďalšou zastávkou je klasicistický kaštieľ s historickým parkom. Novodobú históriu prezentuje zastávka pri pravoslávnom chráme v lokalite Brehy, kde je zachytené osídlenie Sniny po vysťahovaní obcí z dôvodu výstavby vodárenskej nádrže Starina. Poslednými zastávkami sú vojenský epidemický cintorín z 1. sv. vojny, sninská úzkokoľajka a rybník Mlynisko, kde stál kedysi vodný mlyn.




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.