Farba: žltá
Evidenčné číslo: 8937
Dĺžka (km): 2,6 km
Prevýšenie: 884/773 m (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: SPORT (stredné) - MTB TRASY
Povrch: asfalt, spevnená cesta

Charakteristika: Kratšia, v lesnej časti náročná trasa napájajúca obec Vernár na sieť značených cykloturistických trás v Slovenskom raji.

Popis:
Od rázcestníka turistických trás a tejto cykloturistickej trasy vo Vernári pri kostole cykloturistická trasa vedie západným smerom po ceste I/66. Už po 100 m odbočuje doľava a pokračuje obcou miestnou komunikáciou na jej okraj. Asi po 500 m odbočuje z miestnej komunikácie opäť doľava na lesnú cestu a pokračuje lesom pohodovým úsekom pekným údolím horského potôčika. Za mostíkom zasa odbočuje doľava, prechádza okrajom lesa, aby zakrátko vľavo vošla do lesa. Odtiaľ začína náročné stúpanie s nižšou kvalitou povrchu lesnej komunikácie až do sedielka. Po miernom odbočení doprava trasa pokračuje traverzom s miernym klesaním. Po prekonaní potôčika po 300 m zjazde, sa končí pri rázcestníku Kopanická cesta, Podkova, ktorým prechádza modrá cykloturistická trasa 2703 Hrabušice, Mýto – Kopanec, sedlo – Krivian.




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.