Farba: žltá
Evidenčné číslo: 8945
Dĺžka (km): 7 km
Prevýšenie: 303/0 m (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: REKREA (ľahké) - MTB TRASY
Povrch: asfalt, spevnená cesta, lesná cesta

Charakteristika: Žltá cykloturistická trasa, ktorá privedie cykloturistu z obce Nová Sedlica na Medovú Babu. Známe turistické miesto v Bukovských vrchoch, na území Národného parku Poloniny.

Popis: Žltá cykloturistická značka začína v Novej Sedlici a končí na Koprive (nepokračuje ďalej na Riabu skalu). Celkové prevýšenie je cca 330 metrov, je vhodná pre krosové a horské bicykle, vedie po spevnenej lesnej ceste.

Popri trase sú tri studničky, v ktorých si môžu cyklisti doplniť vodu. Približne 1,4 km nad obcou Nová Sedlica sa nachádza oficiálne táborisko, kde je povolené táborenie. Najväčšou zaujímavosťou je lúka Medovej baby so 7 metrov vysokou drevenou sochou ženy, v tejto lokalite sa pred takmer sto rokmi včelárka Žofia Maťašovská starala o úle a vyrábala kvalitný horský med. Ďalším zaujímavým miestom vzdialeným asi 6 kilometrov od začiatku trasy je areál Grófskych chyžiek, kde sa nachádza Leopoldina poľovnícka chata a Rybník na Mlákach, v chate sa môžu turisti ubytovať počas letnej turistickej sezóny. Viac informácii sa dozviete na tomto odkaze.

Cykloturistická trasa konči v lokalite Kopriva v mieste, kde turistická značka odbočuje z lesnej cesty na turistický chodník do lesa smerom na Riabu skalu.

Zdroj textu a foto: Nadácia Aevis, Neskutočné skutočné Poloniny




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.