Farba: modrá
Evidenčné číslo: 2423
Dĺžka (km): 41,9 km
Prevýšenie: 763/763 m (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: SPORT (stredné) - MTB TRASY
Povrch: asfalt, spevnená cesta, trail, lesná cesta

Charakteristika: Regionálna cykloturistická trasa tvoriaca okruh a spájajúca Považie s hrebeňom Javorníkov. Trasa je ideálna na celodenný výlet aj pre menej náročných cyklistov.

Popis: Trasa tvorí okruh, je teda možné začať prakticky kdekoľvek. My si popíšeme trasu so začiatkom v Bytči na križovatke s Vážskou cyklomagistrálou. Chvíľu obe trasy pokračujú juhovýchodným smerom spolu, no pri lávke cez Hričovský kanál sa rozdeľujú.

Modrá trasa pokračuje po pravej strane kanála po poľnej ceste až k vodnej nádrži Mikšová, kde vychádza na asfaltovú cestu a po nej prechádza obcou Hvozdnica do Štiavnika. V obci sa nachádza križovatka so zelenou cykloturistickou trasou č. 5434. Za Štiavnikom trasa vedie krásnou Pšurnovickou dolinou až do lokality Ráztoka, kde sa nachádza cykloturistický smerovník a trasa pokračuje po lesnej ceste až do sedla pod Hričovcom. V tejto lokalite sa nachádza križovatka so žltou cykloturistickou trasou č. 8425.

Modrá trasa zo sedla pokračuje najprv zvlneným pekným lesným prostredím a postupne začína klesať až do obce Petrovice, kde sa znova stretávame s trasou č. 5434. Krátky úsek idú spoločne cez obec, následne zelená trasa odbáča a modrá trasa prichádza na koniec obce, kde odbáča doprava a po poľnej ceste sa vracia späť do Bytče.




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.