Farba: modrá
Evidenčné číslo: 2851
Dĺžka (km): 7,5 km
Prevýšenie: 156/139 m (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: SPORT (stredné) - MTB TRASY
Povrch: asfalt, spevnená cesta

Charakteristika: Cykloturistická trasa lokalizovaná v južnej časti Slovenského raja vhodná pre horské bicykle. Vedie poľnou, lesnou a miestnou komunikáciou a cestou III/3240. Zaujímavosťou na trase je tvarovaná krasová jama (závrt) v lúčnom sedle nad Bielymi Vodami v nadmorskej výške 900 m, nazývaná Okrúhla jama. Je náučnou lokalitou, z ktorej sú zároveň veľmi pekné výhľady na Čertovu hlavu a Biele Vody s malým areálom zjazdového lyžovania. Po vjazde do Bielych Vôd vpravo je nástupné miesto do jedinej sprístupnenej rokliny v južnej časti Národného parku Slovenský raj, do Zejmarskej rokliny (vhodná len pre pešiu turistiku).

Popis: Trasa vedie penetrovanou cestou od rázcestníka turistických a cykloturistických trás Mlynky. Stretáva sa tu s cykloturistickou trasou č. 021 – Hnileckou cyklomagistrálou. Prechádza dolinou Havranieho potoka cez miestnu časť Havrania Dolina až k rázcestníku Chotárna dolka, kde sa stretáva so žltou cykloturistickou značkou 8730 – Chotárna dolka – Zadný Hýľ. Tá prepája popisovanú trasu so zelenou 5854 – Spišská Nová Ves – Novoveská Huta – Pod Suchým vrchom. 

Z Chotárnej dolky pokračuje vľavo lesnou cestou. Po sedlo Okrúhla jama s prírodnou zaujímavosťou s rovnomenným názvom, má trasa stúpajúci charakter, pričom sa striedajú stúpania s rovinkami. V sedle Okrúhla jama trasa výškovo kulminuje. Z Okrúhlej jamy má trasa klesajúci ráz. Vstupom do Bielych Vôd vedie asfaltovou cestou až na križovatku ciest a križovatku cykloturistických trás Biele Vody, rázc. kde sa znovu stretáva s Hnileckou cyklomagistrálou.




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.