Farba: zelená
Evidenčné číslo: 5007
Dĺžka (km): 19,6 km
Prevýšenie: 9/6 m (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: REKREA (ľahké) - CESTNÉ TRASY
Povrch: asfalt

Charakteristika: Zelená cykloturistická trasa, ktorá spája Senec, Bernolákovo a obec Ivanka pri Dunaji s mohylou M. R. Štefánika. Mohyla je postavená na mieste, kde zahynul generál M. R. Štefánik.

Popis: Trasa začína na Námestí 1. mája v Senci na križovatke cykloturistických trás so žltou cykloturistickou trasou č. 8006 Senec – Pezinok – Tri Bresty. Prejdeme okolo cintorína a na kruhovom objazde zvolíme prvý výjazd smerom na obce Malý a Veľký Biel. Prejdeme obcou Nová dedinka k rieke Čierna voda. Popri nej vedie cyklotrasa až do Bernolákova. Prejdeme Bernolákovom a Ivankou pri Dunaji smerom k Bratislavskému letisku a cez križovatku cyklotrás a Šúrsky kanál a blížime sa k Štefánikovej mohyle, kde trasa končí. Okrem samotnej mohyly sa tu nachádza odpočinkové miesto a aktuálna mapa s cykloturistickými trasami v blízkom okolí.

Pamätník generála Milana Rastislava Štefánika sa nachádza v katastrálnom území obce Most pri Bratislave. Ide o symbolický pamätník umiestnený na mieste tragického úmrtia Milana Rastislava Štefánika a talianskej posádky, ktorí prišli o život v dôsledku havárie lietadla. Táto tragédia sa stala počas spoločného letu z talianskeho Terstu na Slovensko. Viac sa dozviete na tomto odkaze.

Vhodné pre rodinné výlety: úsek od Novej Dedinky po Mohylu

Zdroj foto Pamätníka generála M. R. Štefánika: mapy.cz 



https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.