Farba: zelená
Evidenčné číslo: 5213
Dĺžka (km): 10,3 km
Prevýšenie: 361/290 m (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: REKREA (ľahké) - MTB TRASY
Povrch: asfalt, spevnená cesta, lesná cesta

Charakteristika: Stredne náročná MTB trasa s veľmi peknými výhľadmi na hory.

Popis: Trasa začína pod hradiskom Kostolec na hlavnej ceste vedúcej z Moravian nad Váhom do obce Ducové pri odbočke do Hubiny. Prejdeme okolo miestneho kameňolomu cez obec Hubina, kde zájdeme do lesného prostredia. Stúpaním lesnou cestou prídeme na lokalitu Gonove lazy, kde bola kedysi vidiecka usadlosť. Tu sme dosiahli najvyšší bod cyklotrasy.

Zjazdom lesnou cestou pokračujeme do doliny k rekreačnej oblasti. Tu je možné odbočiť doprava hore dolinou ku železitej kyselke. My však pokračujeme dolu dolinou rekreačnou oblasťou až na koniec cyklotrasy ku križovatke cykloturistických trás s červenou cyklotrasou 020 – Naprieč Považským Inovcom.

Trasa prechádza dvoma krajmi – Trnavským samosprávnym krajom a Trenčianskym samosprávnym krajom. Svojou náročnosťou patrí medzi ľahšie MTB trasy a je vedená prevažne lesným prostredím.




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.