Farba: zelená
Evidenčné číslo: 5311
Dĺžka (km): 5,1 km
Prevýšenie: 273/125 m (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: REKREA (ľahké) - MTB TRASY
Povrch: asfalt, spevnená cesta

Charakteristika: Pekná regionálna trasa okrajovo prechádzajúca krásnym prostredím Súľovských skál.

Popis: Trasa začína pri chate Súľov na križovatke so zelenou cykloturistickou trasou č. 5404 – Predmier – Zbyňov. Chata Súľov sa nachádza na vstupom parkovisku pred obcou Súľov-Hradná. Toto miesto viete využiť i na zaparkovanie svojho automobilu, či ako stredový bod na rôzne cyklovýlety v okolí.

Prvé metre idú po asfaltovej ceste, no onedlho sa povrch zmení na lesnú cestu a pomaly stúpa až na lúky pod Havraniu skalu. Nastúpame do najvyššieho bodu na trase – 632 m n. m. Z týchto miest sú prekrásne výhľady najmä na Strážovské vrchy. Následne trasa pokračuje príjemným zjazdom až do obce Vrchteplá, kde trasa končí na križovatke cykloturistických trás (2306 – Prečín – Mikšová, 8407 – Súľov – Vrchteplá).




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.