Farba: zelená
Evidenčné číslo: 5312
Dĺžka (km): 4 km
Prevýšenie: 82/110 m (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: REKREA (ľahké) - MTB TRASY
Povrch: asfalt, spevnená cesta

Charakteristika: Miestna zelená trasa, ktorá prepája obce Udiča a Jasenica a zároveň je prepojkou na modrej cykloturistickej trase č. 2307 – Udiča – Podvažie. Je to nenáročná trasa pre všetky vekové kategórie.

Popis: Trasa začína v centre obce Udiča na križovatke s modrou cykloturistickou trasou č. 2307. Pokračuje veľmi miernym stúpaním po asfaltovej ceste až na koniec obce, kde sa povrch cesty mení na štrkový, takto pokračuje až na vrchol, do sedielka nad obcami Udiča a Jasenica.

Nachádza sa tu kríž a križovatka so žltou cykloturistickou trasou č. 8313 – Hradište – Orlové, ktorá ide smerom na Orlové. Z tohto miesta sú pekné výhľady na obe doliny. Zo sedla trasa pokračuje zjazdom do obce Jasenica, kde končí opäť na modrej trase č. 2307. V obci Jasenica prechádza popri kaštieľu, renesančnej stavbe zapísanej do zoznamu národných kultúrnych pamiatok. Viac o možnosti prehliadky a vstupu do objektu sa dozviete na tomto odkaze. 

Zdroj foto: mapy.cz




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.