Farba: zelená
Evidenčné číslo: 5456
Dĺžka (km): 6,8 km
Prevýšenie: 120/129 m (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: REKREA (ľahké) - MTB TRASY
Povrch: asfalt, poľná cesta, lesná cesta

Charakteristika: Zelená cykloturistická trasa, ktorá prepája dva úseky modrej cykloturistickej trasy 2440 Rajeckou dolinou na dvoch kolesách.

Popis: Táto MTB trasa začína pri Poľnohospodárskom družstve v Rajci. Po lesnej ceste cez pokojnú Hvojtovu dolinu vás značenie dovedie do malebnej dedinky Malá Čierna. Pri kostole sa táto trasa stretáva s modrou trasou 2410 Podhorie – Malá Čierna, vedúcou cez Sedlo pod Markom do Súľova a cez Roháčske sedlo do Podhoria. V Malej Čiernej je aj možnosť občerstviť sa. Pri posledných domoch tu končí asfalt a po lúke sa vyšvihnete na vrchol stúpania pri kríži s krásnym výhľadom na Malú Čiernu. Nasleduje krátky zjazd po lúke, na lesnej ceste prebrodíte Jasenovský potok a o chvíľu ste v obci Jasenové. Tesne pred obcou je na pravej strane Jasenovského potoka celoročne vyrastený drevený hríb 🙂 V centre obce sa oproti Obecnému úradu môžete znova občerstviť. Tu sa trasa napája na cyklotrasu 2440 Rajeckou dolinou na dvoch kolesách a tiež tu začína žltá spojka 9410 ku Farme Bárdy.




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.