Farba: zelená
Evidenčné číslo: 5491
Dĺžka (km): 25,6 km
Prevýšenie: 578/456 m (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: REKREA (ľahké) - MTB TRASY
Povrch: asfalt, spevnená cesta, poľná cesta, lesná cesta

Charakteristika: Zelená cykloturistická značka vedená pekným lesným prostredím. Prepája Námestovo s Beskydskou cyklomagistrálou, ktorá umožňuje spojenie s Poľskom.

Popis: Trasa spája mesto Námestovo s Oravským Veselým a prepája ich na Poľsko. Trasa začína v meste Námestovo v miestnej priemyselnej zóne. Po miestnej komunikácii pokračuje trasa do obce Klin, kde stretá náučnú cykloturistickú trasu N5401 – Chotárom obce Klin. Za obcou trasa stúpa krásnymi lúkami a výhľadmi až do lokality Kopanica, kde sa nachádza križovatka cykloturistických trás a odpočívadlo a kaplnka. Tu si krátko odpočinieme po výdatnom výstupe, pokocháme sa výhľadmi do doliny a na okolité vrcholy.

Z tohto miesta trasa pokračuje lesnými cestami až na obec Sihelné, kde odbáča doľava a do Oravského Veselého pokračuje spoločne s červenou cyklomagistrálou 046 – Beskydská magistrála. V obci pri kaplnke odbáča doprava a obcou mierne stúpa pod masív vrcholu Pilsko. Na konci obce, pri turistickej chate Pilsko pokračuje lesnou cestou k lokalite Biela Farma, kde zelená značka končí. Stretáva sa tu však opäť s červenou cyklomagistrálolu, ktorá pokračuje až k poľským hraniciam. Začína tu aj modrá trasa č. 2425 – Sihelné – Oravská Polhora.




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.