Farba: žltá
Evidenčné číslo: 8256
Dĺžka (km): 1,9 km
Prevýšenie: 140/0 m (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: SPORT (stredné) - MTB TRASY
Povrch: asfalt, spevnená cesta

Charakteristika: Žltá cykloturistická trasa nás prevedie malebným krajinou z Hlohovca až k známej turistickej vyhliadke Šianec, pričom cestou sa nám otvárajú pohľady na niekoľko regionálnych zaujímavostí.

Popis: Táto žltá cykloturistická trasa spojuje existujúcu cyklotrasu vedúcu pozdĺž ľavého brehu rieky Váh č. 2211 – Šintava – Hlohovec s turistickým cieľom – vyhliadkou Šianec, nachádzajúcej sa nad Hlohovcom. Trasa následne nadväzuje na existujúcu zelenú cykloturistickú trasu s číslom 5212 – Hlohovec – Sereď, čo umožňuje cykloturistom vytvárať si rôznorodé okruhy.

Trasa prechádza Národnou kultúrnou pamiatkou – areálom zámockej záhrady, v ktorej sa nachádzajú najatraktívnejšie turistické ciele regiónu, Zámok Hlohovec s prislúchajúcimi objektami. Vzhľadom na význam a charakter týchto historických pamiatok, cykloturistická trasa udržiava určitú vzdialenosť (cca 300 m) od samotných objektov, no zároveň nám na ne dostatočne upozorňuje.

V priebehu trasy sa naviac stretávame s ďalším turisticky atraktívnym miestom – altánokom Urbánok, ktorý môže byť pre mnohých samostatným cieľom našej cyklotúry.




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.