Farba: modrá
Evidenčné číslo: 2208
Dĺžka (km): 14,9 km
Prevýšenie: 458/190 m (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: SPORT (stredné) - MTB TRASY
Povrch: asfalt, spevnená cesta, lesná cesta

Charakteristika: Príjemná bicyklovačka krásnou prírodou kopaníc cyklistom ponúkne nádherné výhľady na okolie. Trasa spája obec Moravany nad Váhom so súborom trás v rámci Bikeparku Považský Inovec.

Popis: Trasa začína v obci Moravany nad Váhom na križovatke s modrou cykloturistickou trasou č. 2301. Vedie po asfaltovej ceste obecnými uličkami, onedlho míňa Vodnú nádrž Striebornica. Začína pomaly stúpať do lokality Výtoky, na rázcestí odbáča doľava. Po 500 metroch trasa opúšťa asfatovú cestu, odbočí doľava na lesnú spevnenú cestu a stúpa do lokality Gonove lazy. Tu sa napojí na zelenú cykloturistickú trasu č. 5213. Onedlho sa trasy rozdelia, modrá trasa pokračuje priamo do Sedla pod Kostolným vrchom. Pripojí sa na asfaltovú cestu a pokračuje spolu s červenou cykloturistickou trasou (043 – Hrebeňom Považského Inovca) k Horárni pod Kostolným vrchom. Tu sa trasy rozdeľujú, modrá trasa pokračuje priamo po asfaltovej ceste, ktorá cyklistu privedie až do Novej Lehoty.




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.