Farba: modrá
Evidenčné číslo: 2712
Dĺžka (km): 13,4 km
Prevýšenie: 480/167 m (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: SPORT (stredné) - MTB TRASY
Povrch: asfalt, spevnená cesta

 

Charakteristika: Trasa spája Národný park Slovenský raj s mestom Dobšiná. Na trase je mnoho krásnych výhľadov, z ktorých najkrajšie sú na vodnú nádrž Palcmanská Maša obkolesenú vencom vápencových brál. Trasa zároveň prepája dva historické regióny – Spiš s Gemerom.

Popis: Východiskový bod popisovanej cykloturistickej trasy sa nachádza na križovatke ciest a križovatke cykloturistických trás pod priehradným múrom vodnej nádrže s rovnomenným názvom Palcmanská Maša (2712, 021). Modrá cykloturistická trasa vedie cez most ponad rieku Hnilec po ceste II/535, ktorú opúšťa po 800 m v ľavotočivej zákrute odbočením doprava na Dobšinskú Mašu. Z Dobšinskej Maše pokračuje náročnejším stúpaním najprv asfaltovou, za obcou spevnenou cestou. Trasa prechádza cez cestu I/67 a križovatkou turistických a cykloturistických trás Pod Čižmou (2712, 5702) s výhľadmi na horské lúky Voniarky na jar zaplavených šafránom karpatským. Od rázcestníka pokračuje miernym stúpaním lúčnatou časťou Voniarok. Krátko po vstupe do lesa nasleduje dlhý zjazd po lesnej spevnenej ceste s výhľadmi, ktorý pokračuje aj po odbočení doprava a napojení na penetrovanú cestu v údolí Lániho potoka. Trasa vstupuje do Dobšinej, starého baníckeho mestečka, prechádza križovatkou cykloturistických trás Dobšiná-Depovo (2712, 8729) a končí v druhom východiskovom bode na križovatke cykloturistických trás Dobšiná-Tri ruže (2712, 5702).

 




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.